Gå til hovedindhold

Lastbiler kører på afføring fra grise og køer

Biogaslastbiler

Siden 2019 har Region Hovedstaden benyttet sig af 11 biogaslastbiler, der bl.a. fragter rene uniformer og operationsudstyr til regionens hospitaler. Lastbilerne kører på aøring og urin fra grise og køer, og de både forurener og støjer langt mindre end de traditionelle diesellastbiler.

CO2-besparelse svarer til 52 ton bøf

Region Hovedstaden har en ambition om at være CO2-neutral på transportområdet i år 2025. Og med de 11 biogaslastbiler, der er på vejene, har det betydet en væsentlig mindre CO2-udledning.

"Vi forventer, at lastbilerne kan give en gevinst på 1.000 ton CO2 årligt. Det svarer til 52 ton bøf eller 11.000 timer i en yvemaskine – eller tusinde gange så meget, som hver enkelt dansker ifølge energistyrelsen skal spare i CO2-udledning om året," siger Kim Rockhill, formand for Region Hovedstadens Miljø- og Klimaudvalg.

Ren luft

Ud over de store gevinster for miljøet bidrager de nye lastbiler også til en bedre hverdag for de mennesker, som bor i hovedstadsområdet. Biogaslastbiler støjer mindre, og så udleder de langt færre partikler, som er rigtig usunde at indånde.